Забыли пароль?      Регистрация  
Армянск.Инфо » Новости » Пресс-релизы » Держоргани по контролю за наркотиками видають ліцензії на їх вирощування

Главное меню

Держоргани по контролю за наркотиками видають ліцензії на їх вирощуванняПечать
28.11.2011 09:35
Главком

Наплив на керівні посади «донецьких» на місцях продовжується. Останній приклад – це Черкащина, де губернатором призначили донеччанина Сергія Тулуба. Його також обрали главою обласної ПР, а заступниками по партосередку і адміністрації також стали вихідці з Донбасу.

Держоргани по контролю за наркотиками видають ліцензії на їх вирощуванняДержоргани по контролю за наркотиками видають ліцензії на їх вирощуванняСитуацію в Черкасах пояснюють своєрідно – місцевим регоіналам було запропоновано самим визначитися з кандидатурою губернатора. Проте там розгорілася така запекла закулісна боротьба з виливом компромату і бруду один на одного, що в область в заслання для наведення порядку довелося відправляти Сергія Тулуба.

Зараз місцева партійна еліта, стримуючи образу, без зайвого галасу спостерігає за напливом чужаків. До прикладу, Петро Цюрко, один з небагатьох нардепів регіоналів від Черкащини, навіть радіє від приходу донецьких – бо вони можуть швидко «вирішувати питання в Києві» на користь Черкас. А те, що його самого звільнили з посади заступника керівника черкаських регіоналів, вважає нормальним явищем – хай покерують і покажуть результат.

Петро Цюрко став депутатом нещодавно – якраз в день парламентського «побоїща за Севастополь» і приймав присягу під акомпанемент розбивання носів і димової завіси. Корінний уманчанин вдруге сів в депутатське крісло. Нарікає, що «помаранчеві» знищили його бізнес, а 93-є місце в рейтингу 100 найбагатших кандидатів в депутати на виборах 2007 року вважає недолугою випадковістю. Він ще не встиг як слід освоїтися на новій посаді, проте вже встиг розкритикувати різкі проросійські настрої колег по партії.

Петре Івановичу, ваша депутатська присяга відбувалася в екстремальних умовах – під час «битви за Севастополь». Не було відчуття, що це прояв неповаги до вас особисто - в таких умовах змушували присягати?

Звичайно, що стати депутатом хотілося в більш урочистій ситуації, це ж присяга на вірність Україні. Але так сталося.

Раніше у вас був серйозний фармацевтичний бізнес – ВАТ «Вітаміни». Логічно, що в минулому скликанні ви пішли працювати в фармацевтичний підкомітет комітету з питань охорони здоров’я. Чому зараз записалися в бюджетний комітет, змінився профіль бізнесу?

Та свій бізнес я вже давно передав. Напрямок змінив тому, що фармпідприємство – це виробництво. А комітет займався більше медициною. Мені важко було з професійними лікарями – докторами наук і академіками. Ми говорили різними мовами.

Я економіст, отримав нещодавно другу вищу економічну освіту. Тому, коли мене запитали, де б я хотів працювати, я назвав три комітети – промполітики, бюджету і охорони здоров’я, але пріоритет надавав першим. Місце було в бюджетному.

За можливості буду допомагати області у виділенні додаткових коштів для різних програм. Бо ж у нас серйозні кошти ідуть туди, де є велике лобі – Київ, Донецьк, Одеса та інші. Такі регіони, як Черкащина, тут програють. А про Умань і говорити нічого, туди кошти дуже важко заходять.

В 2007 році журнал «Фокус» поставив вас на 93-тє місце в сотні найбагатших кандидатів в депутати з річним офіційним доходом в 350 тисяч гривень. З часом просунулись в рейтингу, як оціните?

Ми над цим довго сміялися. В мене є трохи нерухомості в місті. Я займався аптечним бізнесом, але коли перший раз ішов в депутати, аптеки згорнув, а приміщення здав в оренду. При чому, зробив це офіційно – підписав договір й вказав у декларації реальні цифри. Там не такі великі кошти, але мільйонери і мільярдери просто в деклараціях нулі ставлять, тому я в рейтинг і потрапив. Як і кожна нормальна людина, я не проти бути в цьому списку, але це мене тільки смішить.

Ми згадали про той рейтинг в світлі квартирного питання. Чи будете намагатися купити квартиру в Києві за державні кошти?

Я зараз живу в готелі «Київ», на 15 поверсі, в кімнаті на 11 квадратних метрах. Якщо б мені видали службову однокімнатну квартиру на час виконання депутатських повноважень, але, нормальну, щоб не оббивати лікті, я б не відмовився. Літом в готельному номері дуже тяжко. В минулому скликанні я влітку вночі сім потів зганяв – духота там страшна. А зимою холодно. Ось такі депутатські умови.

Поки що я заяв на отримання квартири не писав, хоча якщо буде можливість, напишу. Але не вірю в те, що скоро будуть квартири депутатам. Наскільки я знаю, вільних квартир немає і не передбачається. Грошей для відшкодування вартості квартир, принаймні на цей рік, також немає.

Система Orphus
Сейчас на сайте онлайн 154 гостей